Ziektewet uitkering Stopgezet? Afgewezen? Terugbetalen?
“Hulp bij uitkering’ kijkt samen met u naar de haalbaarheid van uw zaak. Wij kunnen u vrijwel altijd gratis helpen.
Wij helpen u om bezwaar Ziektewet uitkering te maken
Omschrijf uw situatie, met welke instantie en waarom u bezwaar wilt maken en wordt vandaag nog teruggebeld! We kijken samen naar de haalbaarheid en proberen u altijd gratis te helpen.
Bezwaar Ziektewet Uitkering | Bij het uwv bezwaar maken met een gratis advocaat
Bent u het niet eens met een beslissing van het UWV over uw Ziektewet uitkering? Omdat uw ziektewet uitkering wordt verlaagd, is afgewezen, of moet worden terugbetaald? Dan helpen wij een bezwaar UWV in te dienen. U wordt altijd eerst gebeld door onze UWV jurist om u te adviseren.
Ik wil mijn zaak bespreken met hulpbijuitkering.nl
Wilt u bezwaar maken tegen het UWV en heeft u hulp nodig met de bezwaarbrief / het bezwaarschrift? Dan kan een van onze advocaten het bezwaar maken bij het UWV. Neem dan direct contact met ons op! Meer tijd nodig? Nog niet alle informatie bij elkaar? Dan regelen wij een sociale advocaat die pro forma bezwaar maakt tegen een beslissing van het UWV. Dit betekent dat u wat extra tijd krijgt.
Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een beslissing van het UWV met betrekking tot mijn Ziektewet uitkering?
- als u het niet eens bent met de inhoud van een beslissing van het UWV over uw Ziektewet uitkering
- als het UWV geen beslissing neemt of daar te lang over doet
- Als het UWV uw aanvraag voor een Ziektewet uitkering afwijst
- Als het UWV er te lang over doet om een beslissing over uw Ziektewet uitkering te nemen.
Het beste is om zo snel mogelijk een bezwaar Ziektewet in te dienen in een van bovenstaande gevallen, want hoe langer u wacht met uw bezwaar, hoe langer het duurt voor het UWV om een beslissing te herzien of een nieuwe beslissing te nemen. Wij kunnen u daarmee helpen. Neem contact op en wij kijken of het mogelijk is om u gratis te helpen door middel van gesubsidieerde rechtsbijstand.
Om beter te zien of en wanneer u bezwaar kunt maken, leest u dan onze veelgestelde vragen hieronder.
Wij helpen met bezwaar Ziektewet uitkering tegen de volgende instantie
Veel gestelde vragen
Binnen welke termijn maak ik bezwaar ziektewet?
In de brief waar de beslissing van het UWV in staat, leest u hoe snel u een bezwaarschrift in moet dienen. Meestal is dit binnen 6 weken na de datum van de brief met de beslissing. Bij sommige Ziektewetbeslissingen is die termijn korter, namelijk 2 weken.
Om te zorgen dat we u op tijd kunnen helpen om bezwaar te maken, is het belangrijk om ons zo snel mogelijk alle stukken toe te zenden.
Heb ik recht op een WW-uitkering indien ik ontslag neem om gezondheidsredenen?
Indien u ziek bent geworden door problemen op uw werk is het belangrijk dat u er dan alles aan doet om de problemen met uw werkgever op te lossen. Lukt dat niet en neemt u daarom zelf ontslag? Dan beoordeelt een arts van het UWV of u een goede reden had om ontslag te nemen.
U kunt mogelijk WW krijgen indien de bedrijfsarts of een behandelend arts (huisarts of specialist) u heeft geadviseerd om ontslag te nemen én de UWV-arts meent dat het u vanwege uw psychische toestand niet aan te rekenen is dat u ontslag nam en het bovendien schadelijk zou zijn voor uw gezondheid als u weer was gaan werken of bij de werkgever in dienst was gebleven.
Zelf bezwaar ziektewet uitkering indienen of door een advocaat?
U kunt natuurlijk ervoor kiezen om zelf bezwaar te maken tegen een besluit van het UWV en in sommige gevallen kan dat ook. Met name gezien de complexiteit van de regelgeving en het tempo en de regelmaat waarmee bestaande regelingen worden vervangen door nieuwe regelingen, kan het echter behoorlijk ingewikkeld zijn om zelf een bezwaar ziektewet uitkering in te dienen. Bovendien kan het verstrekkende gevolgen hebben voor uw zaak wanneer het bezwaarschrift onjuist of onvolledig is of bepaalde bezwaargronden ten onrechte niet worden aangevoerd. Wij adviseren u dan ook om u bij te laten staan door een van onze gespecialiseerde advocaten. Dit kan bijna altijd gratis.
In geldnood tijdens de bezwaarprocedure?
Komt u in geldnood tijdens de bezwaarprocedure? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen bij uw gemeente. Indien u hier geen recht op heeft is het soms mogelijk om een voorschot aan het UWV te vragen. Dit kan met een voorlopige voorziening. U krijgt dan bijvoorbeeld een gedeeltelijk voorschot van UWV tot de uitslag van uw bezwaar bekend is. De rechter houdt bij de beoordeling hiervan rekening met uw financiële situatie. Ook bekijkt hij hoe groot de kans is dat u gelijk krijgt. Houd er wel rekening mee dat een voorschot altijd verrekend of terugbetaald moet worden.
Wilt u een voorlopige voorziening aanvragen? Neem dan direct contact met ons op.
Wat kost het om een vraag te stellen aan Hulpbijuitkering?
HulpBijUitkering zet zich in om gratis rechtshulp te regelen voor mensen met een uitkeringsprobleem. Wij doen dit in samenwerking met Advocatenkantoor Advance. De intake is altijd gratis. Neem contact op en omschrijf uw probleem en u wordt binnen 24 uur teruggebeld.
Heeft u ook mijn medische gegevens nodig?
Heeft u medische redenen voor uw bezwaarschrift, dan willen we deze ook graag inzien.
Als wij bezwaar voor u maken tegen een medische beslissing, dan kan het zijn dat het UWV u opnieuw wil laten onderzoeken door een UWV-arts of een arbeidsdeskundige.
Alle informatie die u ons toestuurt wordt vanzelfsprekend strikt vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt om u te helpen bezwaar te maken. Informatie wordt niet aan derden verstrekt.
Wanneer krijg ik een ziektewet uitkering?
U bent ziek en u heeft geen werkgever. In sommige gevallen kunt u dan een Ziektewet uitkering van het UWV krijgen. Als u zich heeft ziek gemeld, stuurt het UWV u binnen 4 weken een brief, waarin staat of u een Ziektewet-uitkering krijgt. De Ziektewet-uitkering wordt wekelijks uitgekeerd.
Bent u weer beter? Dan stopt uw Ziektewet-uitkering. U krijgt maximaal 2 jaar een Ziektewet-uitkering. De uitkering is 70% van het dagloon.
Korting of stopzetting van uw ziektewet uitkering
Tijdens uw ziekte wordt u begeleid door een medewerker van het UWV. Indien u gedurende uw ziekte niet aan de aanwijzingen van het UWV voldoet, dan kan het UWV besluiten om uw ziektewet-uitkering te korten (strafkorting) of stop te zetten. Het UWV dient u in deze gevallen een ‘officiële brief’ een zogenaamd besluit te verstrekken waarin zij u dit mededelen.
Tegen dit besluit tot (straf)korting of stopzetting van uw ziektewet uitkering kunnen wij voor u bezwaar maken, zodat u ook tijdens uw ziekte niet zonder inkomen komt te zitten. Neem meteen contact met ons op.
Loopt uw contract af tijdens uw ziekte? En bent u langer dan 1 jaar ziek? Dan ontvangt u binnen 8 weken na uw ziekmelding een brief met de beslissing over de Ziektewet uitkering.
Binnen 24 uur contact
Normaal gesproken belt “Hulp bij uitkering” u dezelfde dag terug, of anders de daaropvolgende werkdag om te kijken of we u gratis kunnen helpen met uw bezwaar bijstandsuitkering.
Pro Deo mogelijk
Door middel van gesubsidieerde rechtsbijstand ook wel pro deo genoemd, kunnen wij u in veel gevallen geheel kosteloos helpen.
Expert op het gebied van uitkeringen
UWV, Gemeente, SVG of welke instantie dan ook. U kunt rekenen op een expert die uw specifieke probleem met uw uitkering oplost.
Waarom “Hulp bij uitkering” u écht helpt!
Meer dan 20 jaar ervaring
De advocaten van Hulpbijuitkering hebben gezamenlijk meer dan 20 ervaring in het oplossen van problemen bij uw uitkering.
Gespecialiseerd in bezwaar uitkering
Onze advocaten zijn lid van de SSZ, specialisatievereniging sociaal zekerheidsrecht.
Privacy
Uw gegevens worden met de grootste zorg behandeld en niet aan anderen dan Advocatenkantoor Advance verstrekt.